Notícies del Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

 

 
NOTÍCIES DELMUSEU D'HISTÒRIA
 

 

 

Presentació dels recursos didàctics

 

09 de març de 2018 a les 17:30

Sala Abat Panyelles (Monestir, planta 4)

Presentació dels recursos didàctics “A tota màquina! El tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona”, adreçat a a la comunitat educativa i públic interessat.
Elaborats per l’Arxiu Municipal i el Museu d’Història a l'entorn de la commemoració del 125è aniversari de la inauguració de la línia de ferrocarril
Tota la documentació de què es disposa, ha estat tractada per a fer-la atractiva, didàctica i útil tant a nivell escolar com familiar i al públic interessat en el tema dels ferrocarrils de via estreta.

més informació

"Vides al Port"

 

10 de març de 2018 a les 12:00

Tinglado del Port

El proper dissabte 10 de març no us perdeu la visita guiada "Vides al Port", un itinerari de descoberta del port de Sant Feliu de Guíxols. De la mà del museu descobrirem l'història i els oficis de mariners, mestres d'aixa, calafaters, pescadors, remendadores, camàlics... de tots aquells que han donat vida al port des de la seva construcció. En acabar la visita tidreu l'ocasió al Tinglado del Port de fer un tastet de peix blau acompanyat de vi de la terra. (No inclós amb la visita gratuïta) Aquesta activitat s'ha realitzat amb la colaboració del Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols i l'Associació d'Amics del Museu.

més informació

Entrevistes íntegres - sessió 04

Les nenes de la guerra - Equip 10 Auris

11 de març de 2018 a les 11:00

Sala d’actes del Museu d’Història (Monestir - planta 4)

Després de l’èxit assolit amb l’estrena del documental Les nenes de la guerra que en seixanta minuts sintetitzava, a través del testimoni de dotze àvies de la nostra ciutat, els difícils moments viscuts durant la Guerra Civil, els autors ens proposen ara quatre noves sessions per fer el seguiment de cada història explicada a través de la reproducció de les entrevistes íntegres a les protagonistes.
Si no vàreu poder assistir a l’estrena del documental, o si ho vareu fer però us va quedat el cuquet, ara teniu l’oportunitat d’assistir a l'última de les quatre sessions matinals, que s'ham fet en diumenges consecutius, on es desgranen aquetes dotze petites grans històries de vida. A més els passis van acompanyats d’una exposició fotogràfica on apareixen les persones entrevistades.
Emoció en estat pur. No us ho podeu perdre!

més informació

Inauguració de l’exposició “Josep Albertí: l’etapa suïssa”.

 

17 de març de 2018 a les 12:00

Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

Inauguració de l’exposició de pintura de Josep Albertí a partir del llegat cedit per Frau Claudia Müller-Türler sota el títol de: l‘etapa suïssa. L’ acte tindrà lloc el proper dissabte 17 de març a les 12.00 h. a l’Espai Albertí del Museu d’Història, a la tercera planta del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, en presència de Frau Claudia Müler-Türler i familiars.

més informació

Conferència: Els dolços de Pasqua

Cicle Salut i Societat

31 de març de 2018 a les 18:00

Sala d'actes del Museu d'Història - Monestir, planta 4

Bunyols de vent farcits de crema, de nata, de xocolata, de crema de formatge blau, de brandada, de carbassa... Bunyols de mil maneres, aprofitant que celebrem la Pasqua.
El crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbós ens parlarà de l’apassionant món del bunyol, o brunyol com en diem a l’Empordà. Des de la seva base etimològica, la presència al territori, les mil i una combinacions entre dolços i salats, a la seva versatilitat funcional que va des dels postres al berenar o aperitiu... Sense deixar de banda la funció d’activitat social a l’entorn de la qual es reuneixen, encara avui, famílies senceres per a la seva preparació.
La modèstia dels materials que el conformen fan d’aquest element gastronòmic un món en sí mateix, que partint d’una base comuna fa que cada casa tingui la seva recepta particular, cada pastisseria el seu estil propi, cada territori la seva manera de fer i una excepció ben peculiar que és la de Sant Feliu de Guíxols.
Si voleu saber perquè els nostres brunyols són especials, no us perdeu aquesta conferència tant llaminera.

més informació