Notícies del Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

 

 
NOTÍCIES DELMUSEU D'HISTÒRIA
 

 

 

Promontori del Fortim

Activitats de Tardor

fins el 15 d'octubre

Promontori del Fortim

Us recordem que fins el 15 d'octubre: Obertura de la Caseta del Salvament i del Niu de Metralladores tots els dissabtes d'11 a 14 h. i de 16 a 19 h.Diumenges d'11 a 14h. Visita Guiada cada dissabte a les 17.00 hores

més informació

El Tren de Sant Feliu

7a Mostra Internacional de Cinema

22 de setembre de 2017 a les 20:00

Tinglado del Port.

La primera de les sessions va dedicada al Tren de Sant Feliu perquè la seva entrada en funcionament va suposar donar sortida a mercaderies d’unes poblacions que a finals del s. XIX van passar de petits pobles a ciutats industrials. I també va significar una nova relació entre els veïns del territori que el tren connectava ara amb molta més facilitat.
Les filmacions de cinc cineastes locals, entre elles una de mai projectada, evocaran les vivències dels viatges d’una línia desmantellada el 1969, a més de tenir el privilegi de comptar amb la presència dels autors del següents curtmetratge, als que agraïm la seva generositat:

    • El tren de Sant Feliu(10:15' Jaumé Buxó, 1975)
    • Escapada en tren(13:13' Toni Ferrer i Anna Vicens, 1965)
    • Tren petit i feliç(5:43' Alfons Hereu, 1967)
    • Evocació(11:00' Joan Capdevila, 1971)
    • El darrer viatge(6:00’ Ramon Serra Matas, muntatge de Ferran Massanas, 1969) Estrena absoluta!
Presentació i comentari a càrrec dels cineastesmés informació

A memoria nos tempos do volfram

7a Mostra Internacional de Cinema

23 de setembre de 2017 a les 20:00

Tinglado del Port.

La projecció de dissabte té com a protagonista Galícia, la cultura convidada d'aquesta edició. Es projectarà l'interessant documental de 55' de durada A memoria nos tempos do volfram" (2003) del cineasta gallec Antonio Caeiro Rodríguez. Curiosament, aquesta història queda vinculada amb la nostra ciutat, ja que fou el guixolenc Ramon Tauler, qui essent espia dels serveis secrets britànics, va desenvolupar tasques crucials en la zona gallega d’extracció d’aquest metall. Documental multipremiat que explica magistralment com al començament de la II Guerra Mundial i al voltant de les muntanyes gallegues d’extracció del tungstè, hi coexistiren miners, aventurers, guerrillers, policies i presos politics.

més informació